En enorm mulighet til å ta vannet tilbake

– Vannet er årsaken til at Skien ligger her, i sin tusen årige historie, forteller Magnus Berg Jørgensen, Head of Urbanism i arkitektkontoret A-lab. – Vannet har vært livsnerven og verdigrunnlaget for byen. Nå har vi muligheten til å ta vannet tilbake til byen.

Magnus er oppvokst i Skien og husker hvordan han så over til Jernbanebrygga fra klasserommet på Skien videregående skole og tenkte på hvilket enormt potensial som lå i området. Så det er med et ekte engasjement han har bidratt inn i prosjektet, helt siden 2014.

– Vi har hele tiden fokusert på at Skien Brygge og Skien sentrum skal gjøre hverandre sterkere, forteller Magnus videre. – Skien Brygge skal ikke bli et handelsområde. Vi skal en kombinasjon av små smett og store offentlige rom som stimulerer til å utforske området og oppleve vannet på mange ulike måter.

– Vårt mål er at Skien Brygge skal være tilpasset alle brukere, fra du er liten til du er stor, og gammel, avslutter Magnus.

Noe for alle, alltid.