Ønsker å bygge hotell på Skien Brygge

Hotellmannen Teo K. Luisa har inngått intensjonsavtale med Skien Brygge om et nytt Comfort-hotell. – Dette blir en gavepakke til byen, sier utbyggerne.

Skien Brygge har inngått intensjonsavtale med Teo K. Luisa om et nytt Comfort-hotell. Fra venstre: Teo K. Luisa, Marianne Hegna, Emil Eriksrød og Svein Ellingsen. (Foto: Torunn Stavran Johansen)

Det er en takknemlig gjeng som står på Skien Brygge og smiler. – Takket være politikernes vedtak om utbyggingsavtale, kunne vi inngå en intensjonsavtale om å få et flott, nytt hotell til byen, sier prosjektsjef i Bane NOR Eiendom, Svein Ellingsen. Sammen med Skien Boligbyggelag og R8 Property utgjør de Skien Brygge, som har kommet til enighet med Teo K. Luisa og hans selskap Comfort Hotel Skien Brygge.

– Dette er gledelige nyheter sett med mine øyne, sier ordfører Trond Ballestad, og fortsetter: – Dette bidrar ytterligere til den positive vekst og utvikling som vi ser Skien og regionen vår nå er inne i. Samtidig ser vi det som positivt at dette prosjektet kan være med på å igangsette ytterligere utvikling av de planer som foreligger for Skien brygge.

Teo K. Luisa og utbyggerne setter stor pris på uttalelsen fra byens ordfører.

– Det er med en stor porsjon ydmykhet og en stor dose engasjement vi blir en enda større del av hotell- og opplevelsesproduktet i Grenland, sier Teo K. Luisa. – Comfort Hotel Porsgrunn har bevist at området trengte flere hotellsenger, og har gitt regionen vår ca 30 000 flere hotellgjester det siste året. Dette har gitt økt omsetning og flere arbeidsplasser, både for oss og det øvrige hotellmarkedet, forteller han.

Sammen med Nordic Choice Hotels satser Teo på å utvikle Comfort-merkevaren ved å åpne hoteller i Porsgrunn og Horten – og nå i Skien. Comfort Hotel Porsgrunn ble nylig nominert til “New Hotel of the Year” i den nordiske hotellkjeden, i sterk konkurranse med anerkjente prestisjehoteller som Amerikalinjen og The Hub i hovedstaden. På hovedkontoret til Choice er det også stor positivitet rundt prosjektet:

– Vår felles satsning i Grenlandsområdet har gått over all forventning, og derfor er vi også svært positive til planene om bygging av et nytt Comfort-hotell i Skien. Comfort Hotel passer for den moderne hotellgjesten og er et enkelt og smart valg for den som ønsker god beliggenhet, uformell atmosfære, urbant design og digitale gjesteløsninger til en attraktiv pris. Vi gleder oss til å starte arbeidet med prosjektet, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels.

– Mitt vennskap og samarbeid med Petter Stordalen og Nordic Choice Hotels gjør meg sikker på at vi har den beste kompetansen og kraften vi trenger for alltid å være i en god, markedstilpasset og fremgangsrik utvikling. Innenfor dette feltet ligger jo også teknologi og bærekraft, sier Teo K. Luisa og får anerkjennende nikk fra Emil Eriksrød i R8 Property.

– Utviklingen i Skien viser hvilket potensial byen har. Sentrum er i fornyelse med blant annet Eeks gård, Landmannstorget, Arkaden, nytt fylkeshus, bibliotek og nå Skien Brygge. – Med et nytt hotell ønsker vi å bidra med å vise vei for vekst, utvikling, fornyelse og ikke minst flere arbeidsplasser og stedskultur. Dette blir en flott gavepakke til hele byen, avslutter Emil Eriksrød.

Kontaktpersoner:

Teo K. Luisa: ​tkl@choice.no​, 915 52 800

Svein O. Ellingsen: ​svein.olav.ellingsen@banenor.no​, 915 50 975

Emil Eriksrød: ​emil.eriksrod@r8group.no​, 415 22 463